AKP Hükümeti tarafından 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ankara’da bulunan üniversitelerde örgütlü şubemiz üyesi 10 akademisyen arkadaşımız kamu görevinden çıkartılmıştır.
Yaşamları boyunca ilerici, demokratik, bilimsel değerler ışığında gericiliğin, darbeciliğin ve askeri vesayetin her türüne karşı mücadele yürüten üye ve yöneticililerimizin emeklerini ve geleceklerini ellerinden almaya yönelik bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bu karar AKP Hükümetinin, YÖK’ün ve Üniversite Rektörlüklerinin FETÖ ile mücadelesinin ne denli ciddiyetsiz olduğunu ve fırsattan istifade tüm muhalefeti sindirmeye yönelik bir girişim olduğunu apaçık delilidir.
Bizler tarihin en karanlık dönemlerinde bile eşitlikten, özgürlükten ve barıştan yana değerleri savunmaktan bir adım bile geri çekilmemiş bir mücadele geleneğinden geliyoruz. 12 Eylül Darbesi’ne, 1402 Sayılı Yasa’ya karşı üniversitelerimizi ve akademisyen arkadaşlarımızı nasıl savunduysak, bundan sonra da aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz.
Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!
Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi